Kimler Uber Yapabilir? | UberTurkiye.net

Kimler Uber Yapabilir?

 


Uber, İstanbul'da hizmet vermeye başladığı 2014 yılından itibaren, yolcular için popüler bir güvenli ulaşım seçeneklerinden biri oldu ve Türkiye'de 4,5 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldı. Uber uygulaması İstanbul'da 14 bin 500 taksi sürücüsü tarafından kullanılmıştır.

Uber, akıllı telefon üzerinden hizmet veren bir yolcu taşıma uygulamasıdır. Telefona yüklendikten sonra kullanıcılara gidecekleri yere götürecek ulaşım aracını tespit etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını belirleme hizmeti vermektedir. Kullanıcı gideceği yere taksi, lüks araç ya da herhangi bir araç ile gitme seçeneklerine sahip olabiliyor.

UBER NASIL KULLANILIR?

Uber'i kullanmak için ilk olarak hizmete üye olmak gerekiyor. İster uber.com sitesinden, ister Android veya iPhone uygulamasından üye olabiliyorsunuz. Sonrasında bir araca ihtiyaç duyduğunuzda, uygulama üzerinden alınmak istediğiniz konumu seçiyorsunuz. Konumunuza göre araç talep ettiğinizde, bir sürücü talebinizi üstleniyor.

Daha sonra gitmek istediğiniz yeri seçiyorsunuz ve aracı bekliyorsunuz. Dilerseniz varış noktasını seçtikten sonra, daha araç gelmeden bile yolculuğun ne kadar tutacağını görebiliyorsunuz.

UBER ÜCRET HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Uber ücret hesaplama Uber uygulaması üzerinden yapılabilir. Bulunduğunuz konum ile gideceğiniz konumu işaretleyerek ücret hesaplaması yapılır. Bu ücretten fazla ücret ödemezsiniz. Uber uygulaması yolculuk öncesinde size ödeyeceğiniz tutarı gösterir. Bu ücret ortalama olup net tutarı araç taksimetre cihazından görebilirsiniz.

UBER ŞOFÖRÜ OLMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Uber şoförü olmak için bazı önemli şartlar aranmaktadır:

  • 22 Yaşını doldurmuş olmak
  • Şoför kartı (sadece İstanbul için gerekli)
  • Sicil kaydının temiz olması.
  • Profil fotoğrafınız
  • Papara hesap ekran görüntüsü
  • Banka Iban numarası

UBER'E NASIL KAYIT OLUNUR?

 Bu gereklilikleri karşılayan herkes Uber driver uygulamasını indirip kayıt olabilir. Kayıt için yardıma ihtiyacınız olduğunda Uber Kayıt WhatsApp  hattına mesaj atabilirsiniz.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.