Uber Hesabı Neden Engellenir? | UberTurkiye.net

Uber Hesabı Neden Engellenir?

 


Uber Hesabı Neden Engellenir?

Uber sürücü hesabının engellenmesinin en büyük nedenleri uygulama için olan ödeme yöntemlerinde ayrıca nakit ücret de alınmasıdır.  Bununla birlikte sürücünün aldığı şikâyetler ve puanları büyük önem taşır.  Yeni başlamış bir uber sürücüyseniz aldığınız puanlar, şikâyetler ve övgüler sizin için çok önemlidir. Hesabınızla ilgili alacağınız bir şikâyette destek ekibi sizin yolculuk geçmişinizi inceler ve bir karara varır.  Bu karar puanlarınız yüksek ise olumlu düşük ise olumsuz olabilir.

Hesap Engellenme Nedenleri

  • 1.       Yolcu ile tartışmak, kavga ve küfür gibi şikâyetler
  • 2.       Uygulama içi ödeme yöntemi ile birlikte nakit ücret almak
  • 3.       Uber topluluk kurallarına uymamak

Uber Topluluk Kuralları

Uber hesabına kaydolan herkesin Uber Topluluk Kuralları’na uyması gerekir. Bu kurallar aşağıdaki 3 ana bölümü ve bunların her birinin standartlarını yansıtır.

Herkese saygılı davranın

Topluluğumuz birbirinden çok farklı kullanıcılardan oluştuğu için, sizinle aynı görünüşe veya aynı inançlara sahip olmayan kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu bölümdeki kurallar, yaşadığınız her deneyimde olumlu etkileşim yaratmaya yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Birbirinizin güvenliğini sağlayın

Her gün herkes için daha güvenli deneyimler yaratmak için çabalıyoruz. Güvenliğiniz bizim için çok önemli. Bu standartlar işte bu nedenle oluşturuldu. Bu genel Uber Topluluk Kuralları’nın tamamına uymanın yanı sıra aşağıdaki “Uber Eats satıcıları ve kuryeleri için ek kurallar” başlığı altında yer alan ve yalnızca Uber Eats için geçerli olan daha fazla standart da bulabilirsiniz.

Yasalara uyun

Tüm geçerli yasalara uyulmasını sağlamakta ve güveninizi kazanmakta kararlı olduğumuz için, Uber Marketplace Platformu’nu kullanan herkesin ilgili yasalara, düzenlemelere ve geçerli olduğunda havalimanı kurallarına ve yönetmeliklerine uymak amacıyla kendilerine düşen görevi yerine getirmesini bekliyoruz.

Geri bildirimleriniz bizim için önemlidir

İyi veya kötü herhangi bir durumla karşılaşırsanız, doğrudan uygulama üzerinden veya Uber Destek ekibiyle iletişime geçerek bu durumu bize bildirmenizi kolaylaştırıyoruz. Ekibimiz, standartlarımızı ve politikalarımızı sürekli olarak iyileştiriyor ve bu süreçte doğru adımları atmamız ve teknolojimiz geliştikçe standartlarımızın da bu gelişime ayak uydurmasını sağlamamız açısından geri bildirimleriniz çok önemli.

Herkese saygılı davranın

Kendinize nasıl saygıyla yaklaşılmasını istiyorsanız Uber topluluğundaki kullanıcılara da öyle davranın. Uber Marketplace Platformu’nu kullanırken gösterdiğiniz davranışlar, diğer kişilerin güvenliğini ve rahatlığını büyük ölçüde etkileyebilir. Nezaket önemlidir. Bu nedenle, Uber Marketplace Platformu’nu kullanırken ve Uber topluluğundaki diğer kişilerle etkileşimde bulunurken kamuya açık herhangi bir alanda olduğu gibi, başkalarına karşı sağduyulu ve kibar davranmanız beklenir.

Örneğin, yolculuğunuz için araca binmek veya teslimatınızı almak için her zaman saatinde hazır olun. Toplum kuralları ayrıca hiç kimseye bağırmamayı, küfür etmemeyi ve kapıyı çarpmamayı gerektirir. Ayrıca, çöpünüzü eve götürmek veya dökülen bir içeceği temizlemek gibi kendi dağınıklığınızı toplayarak, herkesin iyi bir yolculuk yapmasını sağlamış olursunuz. En önemlisi, Uber topluluğundaki diğer kişilerle etkileşimde bulunduğunuzda, sizden farklı görünen veya sizden farklı düşünen insanlarla karşılaşabileceğinizi unutmayın. Lütfen bu farklılıklara saygı gösterin. Uber topluluğundaki diğer kişilerle iletişime geçerken herkesin desteklendiğini ve hoş karşılandığını hissetmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle fiziksel temas, cinsel saldırı ve uygunsuz hareketler, tehdit içeren ve kaba davranışlar, yolculuk sonrası istenmeyen iletişim, ayrımcılık ve mal hasarına yönelik standartlar ve politikalar oluşturduk.

Fiziksel temas

Yabancılara veya Uber Marketplace Platformu’nu kullanırken yeni tanıştığınız kişilere dokunmayın. Fiziksel desteğe ihtiyaç duyan veya talep eden kişiler için (örneğin, Uber Assist kullanan ve araca binmek ve araçtan inmek için yardıma ihtiyaç duyabilecek yolcular) veya sınırlı fiziksel temasın kaçınılmaz olduğu durumlarda (belirli Moto yolculuklarında olduğu gibi) sınırlı istisnalara izin verilir. Bir kişiye zarar vermek veya zarar vermeyi amaçlamak yasaktır.

Cinsel taciz ve cinsel saldırı

Hepimiz kişisel alanımıza ve mahremiyetimize değer veririz. Başkalarıyla sohbet etmekte herhangi bir sakınca yok. Ancak lütfen, kişilerin görünüşleri hakkında yorum yapmayın veya bekar olup olmadıklarını sormayın. Her türlü cinsel taciz veya cinsel saldırı yasaktır. Cinsel taciz ve cinsel saldırı, diğer kişinin açık rızası olmadan yapılan tüm cinsel temasları veya davranışları kapsar.

  • Kişisel alana ve mahremiyete saygı gösterilmelidir. Aşağıdaki listede uygunsuz davranışlara bazı örnekler verilmiştir, ancak bu liste geniş kapsamlı ve ayrıntılı değildir.
  • Kişisel sorular sormayın (örneğin, ilişki durumu veya cinsel yönelim hakkında)
  • Dış görünüş hakkında yorum yapmayın (örneğin, aşağılayıcı veya “iltifat” içeren yorumlar)
  • Küfürlü konuşmayın ya da uygunsuz davranışlarda bulunmayın (örneğin, hakaret etme veya müstehcen fotoğraflar ve mesajlar gönderme)
  • Flört etmeyin (örneğin, sözlü olmayan, müstehcen flört veya fiziksel olarak çok yakın olma)
  • Uygunsuz materyalleri sergilemeyin (örneğin, cinsellikle ilgili müstehcen nesneler veya resimler)
  • Kişiyi tanıyor olsanız da veya kişi size izin vermiş olsa da Uber’de cinsel eylemlere izin verilmez

Tehdit edici ve kaba davranışlar

Agresif, saldırgan veya taciz edici davranışlara izin verilmez. Saygısız, tehdit edici veya uygunsuz olabilecek sözler kullanmayın, böyle davranışlarda veya eylemlerde bulunmayın. Örneğin, Uber topluluğundaki diğer kişilerle müstehcen görüntüler (cinsel içerikli veya fiziksel şiddet içeren görüntüler gibi) paylaşmayın. Buna, bu tür görsellerin Uber’in çevrimiçi destek sistemleri aracılığıyla veya Uber Marketplace Platformu’yla bağlantılı olarak talep edilmeden paylaşılması da dahildir. Din veya siyasi görüş gibi ayrımcı olabilecek kişisel konulardan kaçınmak da iyi bir fikirdir.

Yolculuk sonrası iletişim

Yolculuk veya teslimat sona erdiğinde, kayıp bir eşyanın iade edilmesi dışında, iletişim de sonlanmalıdır. İstenmeyen iletişim, taciz olarak görülebilir ve örneğin yolculuk veya teslimat sona erdikten sonra bir kişiyle kısa mesaj, arama, sosyal medya, ziyaret veya bire bir görüşmeye çalışma yoluyla iletişime geçilmesi buna dahildir. Gerekli olmayan iletişim bilgilerinizi paylaşmayın.

Ayrımcılık

Kendinizi her zaman güvende ve rahat hissetmelisiniz. Bu nedenle, Uber Destek ekibine veya Sürücü Destek Merkezleri’ne yönelik ayrımcılık içeren davranışlara tolerans göstermeyiz. Başka kişilere karşı yaşları, ten renkleri, engel durumları, cinsel kimlikleri, medeni halleri, hamilelik veya annelik durumları, ulusal kökenleri, görünüşleri, ırkları, din veya inançları, siyasi görüşleri, cinsiyetleri, cinsel yönelimleri veya ilgili yasalarca koruma altındaki diğer özelliklerine yönelik ayrımcılık yapmayın.

Örneğin, şunlar kabul edilemez:

Kişilerin yaşları, ten renkleri, engel durumları, cinsel kimlikleri, medeni halleri, hamilelik veya annelik durumları, ulusal kökenleri, görünüşleri, ırkları, din veya inançları, siyasi görüşleri, cinsiyetleri, cinsel yönelimleri veya ilgili yasalarca koruma altındaki diğer özellikleri nedeniyle hizmet vermeyi reddetmek. Bazı ülkelerdeki geçerli yasalar belirli bir kategorideki kişiler için hizmet sunumu veya alımını zorunlu tutabilir ve/veya buna izin verebilir. Bu politika kapsamında, bu yasaların gerektirdiği veya izin verdiği hizmetlere ve ilgili geçerli hükümlere, bu kurallar uyarınca izin verilir.

Bu özelliklere göre başka bir kullanıcıya (sürücüler, yolcular, kuryeler, Uber Eats kullanıcıları, satıcılar, restoranlar veya işletmeler dahil) puan vermek.

Yolcunun varış noktasına veya Uber Eats kullanıcısının teslimat konumuna göre ayrımcılık yapmak. Araç kullanmayı veya teslimat yapmayı hayatınıza uygun hale getirmenin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Bir yolculuğu veya teslimatı size uygun olmadığı için reddetmek, bu kuralların ihlali anlamına gelmez. Ancak belirli bir bölgede yer alan işletmelerin ya da kişilerin özelliklerinden dolayı o bölgeye gitmeme amacıyla talepleri kasıtlı olarak reddetmek veya iptal etmek ya da Uber Marketplace Platformu’ndaki özellikleri, yolculuk veya teslimat taleplerinden kaçınmak amacıyla kullanmak yasaktır.

Engelli kişiler için ulaşım ve hizmet seçeneklerinin artırılmasına da yardımcı olmak istiyoruz. Bu nedenle sürücülere, yolculara ve Uber Eats kullanıcılarına bu konuda bilgi sunuyoruz. Uber Marketplace Platformu’nu kullanan sürücülerin, tekerlekli sandalye gibi yardımcı araçlarla ve rehber hayvanlarla ulaşım dahil olmak üzere, engelli yolcuların ulaşımıyla ilgili tüm yasalara uyması gerekir.

Mal hasarı

Malın hasara uğratılmasına asla izin verilmez. Mal hasarına örnek olarak araca veya Uber Marketplace Platformu’ndan çağrılan diğer ulaşım yöntemlerine zarar vermek veya bunlarda değişiklik yapmak, telefon veya tableti bozmak veya kırmak, kasıtlı olarak yemek veya içecek dökmek, araç içinde sigara içmek, satıcının mülküne zarar vermek veya fazla alkol tüketimine bağlı olarak veya başka nedenlerle istifra etmek verilebilir. Mala hasar verirseniz, normal aşınma ve yırtılmalar dışındaki temizlik ve onarım masraflarından siz sorumlu olursunuz.

Birbirinizin güvenliğini sağlayın

Güvenli bir ortam oluşturulmasını sağlamakta herkese bir görev düşer. Bu yüzden hesap paylaşımı, hesap kullanıcısının yaşı ve daha fazlasına yönelik standartlarımız bulunmaktadır.

Hesap paylaşımı

Hesap paylaşımı yasaktır. Uber Marketplace Platformu’nu kullanmak için kendi etkin hesabınızı oluşturmanız ve sürdürmeniz gerekir. Başka bir kişinin hesabınızı kullanmasına izin vermeyin ve kullanıcı adı, parola veya kendi fotoğraflarınız dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere hesabınızla bağlantılı olarak kullandığınız kişisel bilgilerinizi Uber Marketplace Platformu’na erişmesi için başka biriyle paylaşmayın. Örneğin, kuryeler siparişin satıcıdan teslim alınmasından Uber Eats kullanıcısına teslim edilmesine kadar teslimat sürecindeki tüm işlemleri istisnasız kendileri tamamlamalıdır.

18 yaş altındaki kişiler

Uber hesabınızın olması için en az 18 yaşında olmanız gerekir. Yani araçla refakatsiz yolculuk yapmak için en az 18 yaşında olmalısınız. Hesap sahipleri, yolculuk sırasında veya siparişi teslim alırken yanında hesap sahibi ya da bir yetişkin bulunmayan 18 yaşın altındaki kişiler için yolculuk veya teslimat talebinde bulunamaz. Ayrıca yemek siparişlerinde çocukların kendi başlarına bir yetişkinin Uber Eats hesabını kullanması yasaktır. Yerel kurallarımız, hüküm ve koşullarımız veya diğer politikalarımız aksini belirtmedikçe bu yaş sınırlamaları geçerlidir.

Ekstra yolcular ve hesabı olmayan yolcular

Uber’le araç kullandığınızda araç içinde sürücü, yolculuk çağrısı yapan yolcu ve yolcunun konukları dışında başka bir kişi olmamalıdır. Yerel kurallarımız, hüküm ve koşullarımız veya diğer politikalarımız aksini belirtmedikçe bu kurallar geçerlidir. Uber’le yolculuk yaparken, araçtaki herkesin davranışlarından hesap sahibi sorumludur. Başka bir yetişkin için yolculuk veya teslimat talebinde bulunursanız bu kişinin yolculuk veya teslimat sırasındaki davranışlarından siz sorumlu olursunuz.

Araç bilgileri

Kolay bir alım veya teslimat deneyimi için Uber Marketplace Platformu yolculara ve Uber Eats kullanıcılarına sürücüleri, kuryeleri ve araçlarıyla ilgili, plaka numarası, araç yılı ve modeli, profil fotoğrafı ve ad bilgisi dahil olmak üzere tanımlayıcı bilgi sağlar. Hatalı veya güncel olmayan bilgiler, yolcular ve Uber Eats kullanıcıları için kafa karışıklığına neden olur ve Uber Marketplace Platformu deneyimlerini gölgeleyebilir.

Sürücüler ve kuryeler, yolculuk ve teslimatları yalnızca onaylanmış araçlarla tamamlamalıdır. Doğru bilgi sağlayabilmemiz için araç bilgilerinizi veya süresi yakında dolacak olan sürücü belgesi gibi geçerliliğini yitirebilecek belgelerinizle ilgili güncellemeleri bize bildirin.

Emniyet kemeri

Emniyet kemeri kullanmak hayat kurtarmada ve araç kazalarıyla ilişkili yaralanmaları azaltmada en etkili yol olabilir. Araç kullanan tüm sürücüler, kuryeler ve arka koltukta oturanlar da dahil olmak üzere tüm yolcular, her zaman emniyet kemerlerini takmalıdır. Yolcular, her zaman yanlarındaki herkes için yeterli sayıda koltuğu olan bir araç çağırmalı ve araçtaki emniyet kemeri sayısını aşan büyük gruplar halinde yolculuk yapmamalıdır. Araçlarında her yolcu için yeterli sayıda emniyet kemeri yoksa sürücüler yolculuğu reddedebilir.

Video ve/veya ses kaydeden araç içi kameraların kullanımı

Sürücüler, araç içi kamera kurmayı ve kullanmayı tercih edebilir. Bu kayıtlar, yolculuklarını kaydetmek ve yolculuklarda bir sorun olması durumunda Uber’e, emniyet teşkilatına veya sigorta şirketlerine kanıt sağlamak için kullanılabilir. Lütfen şunlara dikkat edin:

Araç içi kamerası bulunan yolculuk paylaşımı aracına binen yolcular, araç içi kamera ile çekilen videoların, görüntülerinin veya kaydedilen konuşmaların nasıl kullanılacağı konusunda endişe duyabilir. Bazı konumlarda yerel yasalar ve yönetmelikler, yolcunun ses kaydına izin vermesini gerektirir. Sorumluluklarınızı öğrenmek için lütfen yerel yasalara göz atın.

Sürücüler, kayıtları kendi takdirlerine bağlı olarak Uber’e gönderebilir. Uber, gönderilen görüntüleri inceler ve Topluluk Kuralları ile platform kullanım koşullarına uygun olarak gerekli adımları atar.

Bir kişinin görüntü, ses veya video kaydını sosyal medyada ya da herkese açık diğer dijital veya fiziksel ortamlarda paylaşmak veya yayınlamak Topluluk Kurallarımızın ihlali anlamına gelir ve güvenlik ekibimiz tarafından daha ayrıntılı inceleme yapılmasını gerektirebilir.

Dikkatli olun

Yoldayken kendinizi ve diğer kişileri güvende tutmak için üzerinize düşeni yapmanız gerekir. Bu, her türlü duruma hızlıca tepki verebilmeniz için iyi dinlenmiş olmanız ve gözünüzü yoldan ayırmamanız anlamına gelir. Araç kullanımı sırasında güvenli olmayabilecek davranışların ve kazaların raporlarını inceliyoruz.

Düzgün bakım ve onarım

Uber’le yaptıkları anlaşmanın hüküm ve koşulları uyarınca sürücülerin ve kuryelerin fren, emniyet kemeri ve lastikler de dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere araçlarını bakımlı ve iyi durumda tutmaları beklenir. Bu, araçlarının sektördeki güvenlik ve bakım standartlarına uygun olması ve üretici tarafından geri çağrılan tüm parçaların takip edilmesi ve onarılması anlamına gelir.

Yolu başkalarıyla paylaşma

Yolların güvenli olması için sürücü davranışlarının güvenli olması gerekir. Buna ulaşım yöntemleri ne olursa olsun tüm yolculara dikkat etmek dahildir.

Halkı etkileyen acil durumlar

Uber; doğal afetler, halk sağlığını etkileyen acil durumlar ve kriz durumları da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, tüm halkı etkileyen acil durumlarda platformumuzun güvenliğini korumaya yönelik ek önlemler alabilir.

Örneğin, Uber bir halk sağlığı kurumundan, Uber Marketplace Platformu’nu kullanan bir kişinin halka zarar verme potansiyeli taşıyabileceğine dair bir bildirim alırsa söz konusu kişinin Uber Marketplace Platformu’nu kullanmaya devam etmesine izin vermek güvenli bir hale gelene kadar bu kişinin erişimini geçici olarak engelleyebiliriz. Benzer şekilde, halk sağlığı acil durumları, doğal afetler veya diğer toplumsal kriz durumlarında ya da Uber Marketplace Platformu’nun kullanılabilirliğinin tehlike oluşturabileceği durumda; yetkili kurumlardan gelen yönergelere uymak amacıyla, bir şehirdeki veya bir bölgedeki tüm bireylerin Uber Marketplace Platformu’nun bir bölümünü veya tamamını kullanmasını engelleyebiliriz veya başka gereklilikler getirebiliriz.

Kapanan Hesapla İlgili Yapılması Gerekenler

Öncelikle belirtelim ki hesabınız kalıcı olarak kapatıldıysa tekrar açılması mümkün değildir. Bu durumda yapılacak pek bir şey yok demektir. Ancak askıya alındıysa tekrar açılabilir. Bunun için yapılması gereken Uber uygulamasında yardım menüsüne girerek gelen mesajları görüntülemektir. 

Destek merkezinden gelen sizin cevabınızın beklendiği bir mesaj olabilir. Ayrıca kart nakit karışıklığı durumunda askıya alınan hesaplarda video linkli mesaj yollanır ve izlemeniz beklenir. Videoyu izledikten sonra mesajı yanıtladığınızda hesabınız bir kereye mahsus olarak yeniden açılır. Bu durumun tekrarında da kalıcı olarak kapatılır.

Sorularınızı yorum kısmından iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.