Uber, İstanbul’da Geniş Taksi Hizmetini Kullanıma Sundu | UberTurkiye.net

Uber, İstanbul’da Geniş Taksi Hizmetini Kullanıma Sundu


Siyah taksilerden ayrışan yeni Uber geniş taksiler, UKOME izniyle taksiye dönüşmüş dolmuşlardan oluşacak.

Uber, sarı ve siyah renklere sahip yeni "Geniş Taksi" hizmetini İstanbul'da kullanıma sundu. Lüks taksi olarak da bilinen siyah taksilerden ayrışan yeni geniş taksiler, UKOME izniyle taksiye dönüşmüş dolmuşların 8 kişiye kadar yolcu taşımasını sağlayacak.

Geniş taksinin yolculuk ücretlendirmesi şimdilik sarı taksilerin yaklaşık iki katı olacak gibi görünüyor. Kadıköy'den İstanbul Havalimanı'na gerçekleştirilen bir yolculuk Uber uygulamasında sarı taksiyle maksimum 685 TL tutarken geniş taksinin maksimum 1.065 TL tutacağı yazıyor.

Geniş taksiler, Uber'in geçtiğimiz ay Yargıtay'da aldığı zaferin ardından tanıttığı ilk yeni hizmet oldu. Hatırlarsanız Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, ülkemizde 2014 yılında hizmet vermeye başlayan ve o zamandan bu yana birçok taksicinin hedefi haline gelen Uber'in uzun incelemeler sonucunda Türkiye’deki hizmetinin devamına karar vermişti. Yargıtay'ın kararı, Birleşik Taksiciler Derneği ve İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın Uber'e erişimin engellenmesi ve firmanın Türkiye'den men edilmesi talepli davalarının son bulmasını sağlamıştı.

Şimdilik sadece İstanbul'da kullanımda olan geniş taksilerin Türkiye'nin geri kalanında kullanıma sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.